Kunstenaar Harrie Gerritz (1940,Wijchen) studeerde aan de Academie voor Beeldende
kunst in Arnhem. Hij was onder meer gastprofessor bij de Internationale Academy Perminent aan de Kunstfachhochschule in Hamburg. In 2003 kreeg hij de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Harrie Gerritz heeft sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een zeer eigen en herkenbaar handschrift ontwikkeld en onderscheidt zich door een helder kleurgebruik en weloverwogen composities.
In 2011 was er een grote overzichtstentoonstelling met als titel 'De verbeelding van het rivierenlandschap' in museum Het Valkhof in Nijmegen. Het werk van Harrie Gerritz is vertegenwoordigd in een groot aantal nationale en internationale collecties.

Blue Cloud, 2016 This Night, 2004 White Sky, 2010 House for Sale, 2015 Orthodox, 2016 Compositie in Museum Atelier Art House Schilderijen Portret Harrie Gerritz Atelier Harrie Gerritz Dark Moon Real Estate Blue Moon, New Moon, ijzer Schilderijen in atelier Red Chapel, 2010 Statue II Landschap met groene dijk, 2013 Protected Area Luna Vaas Poort Wild Street Basiliek Neo Neo Local Rode kerk Zes Huizen Zwarte Toren